Despre Arlechinii

Suntem un club de rugby amator, infiintat in Bucuresti in anul 2011. Atunci s-a nascut ideea. De la o idee la ceea ce suntem acum a fost nevoie de multa munca si pasiune.


Statistici Generale (la 1 Ianuarie 2018)

0

Fosti si actuali membrii

0

Membri activi

0

Urmaritori pe Facebook

Afla mai multe

De ce Arlechinii?

Practicam acest sport de placere.

Acest club este unul de rugby social, un club de rugby dupa munca, un club in care incurajam diverstitatea, indiferent de varsta, sex, statut social sau alte posibile diferentieri.

Credem in ideea de voluntariat, fara a astepta o recompensa financiara sau de alta natura pentru implicarea in activitatile din cadrul clubului.

Participarea la antrenamente este si va ramane facultativa dar participarea la meciuri amicale sau la viitoare turnee se va face in functie de prezenta si implicarea fiecaruia dintre noi in timpul pregatirii. 

Rugby Club Arlechinii Bucuresti este o echipa de AMATORI. Incepatorii au intotdeauna prioritate, iar cei care au jucat rugby in trecut trebuie sa inteleaga acest lucru si sa se adapteze. Nu pot fi membri ai clubului jucatorii legitimati sau ale caror legitimatii nu au expirat de minim patru ani.

Suntem o singura echipa; orgoliile personale si frustrarile nu sunt bine primite in cadrul grupului, cei care nu inteleg acest lucru vor fi exclusi, la fel si cei care creeaza sau incurajeaza ‘bisericutele’ din cadrul echipei.

Plata cotizatiei lunare este obligatorie, indiferent de numarul de antrenamente la care participam in luna respectiva. Banii vor fi folositi numai in folosul clubului, nu in scopuri personale. Orice membru are acces la lista achitarii cotizatiilor si la extrasele de cont. Totul este transparent.

Accidentarile de orice fel(inclusiv decesul) rezultate in urma participarii la antrenamente sau meciuri in cadrul organizat de catre clubul Arlechinii Bucuresti, sunt riscuri asumate de catre fiecare membru prin semnatura de aderare la acest club, clubul nefiind raspunzator pentru eventualele prejudicii datorate acestui fapt.

Exercitiile din care se compun sesiunile de antrenament sunt conduse de membri numiti de catre asociatie din cadrul clubului sau din afara acestuia, membrii pe care trebuie sa-i respectam si sa-i ascultam pentru a nu fragmenta inutil antrenamentul. Exercitiile sunt obligatorii pentru toti cei care participa la antrenament.

Tratam coechipierii cu respect, incercam sa ne autodepasim la antrenamente pentru a ne creste nivelul de joc si de intelegere al acestui sport.

In timpul antrenamentelor/meciurilor trebuie sa avem simtul umorului, sa gandim pozitiv si sa incercam sa transmitem echipei/partenerilor de antrenament energie pozitiva.

Ne controlam emotiile indiferent de situatie, este interzis sa jignim coechipierii, adversarii, arbitrii sau spectatorii.

Indiferent daca pierdem sau castigam, respectam intotdeauna adversarul, recunoastem si aplaudam valoarea, inclusiv in cadrul echipei noastre.

Promovam permanent valorile rugbyului amator si social, precum si ale rugbyului in general: onoare , demnitate, respect, lucru in echipa, disciplina, corectitudine, bucuria de a juca.

 

Suntem mandri ca facem parte din echipa Arlechinii Bucuresti , purtam cu demnitate echipamentul si culorile clubului, ne implicam in actiunile organizate de catre club sau in care clubul este partener, venim cu mare placere la antrenamente, meciuri sau turnee, vorbim cu respect despre echipa noastra si incercam sa transmitem mesajul nostru si altora.

Povestea noastra

Totul a inceput cu dorinta mea arzatoare de a juca rugby, un sport ale carui  valori le apreciez enorm.

Primul contact cu balonul oval l-am avut  abia in liceu, atunci am luat "microbul".  Acest microb a devenit tot mai puternic  odata cu trecerea timpului,  dar din pacate nu-l puteam ‘trata’  practicand acest sport. A fost o lunga perioada, la care acum privesc cu melancolie, in care incercam sa nu ratez nici un meci de rugby la tv. Devenisem un fan al campionatului francez  transmis de Eurosport2 si al emisiunii ‘Jour de rugby’ de pe TV5.

Intr-o zi am decis ca este momentul sa fac ceva cu aceasta pasiune dar timpul nu-mi permitea sa merg constant la antrenamentele unei echipe. Pe siteul Federatiei Romane de Rugby am vazut ca se organiza un curs de instructor de rugby pentru incepatori. Am aplicat imediat si a doua zi eram in sala de conferinte a FRR ascultand si notand cu mare interes tot ce se prezenta. Atunci a fost momentul in care mi-am dat seama ca rugbyul practicat  de amatori este practic inexistent in Bucuresti. Descoperisem nisa, singurul lucru pe care l-am facut, dupa curs, a fost sa-mi canalizez energia catre promovarea ideii si formarea unui grup de oameni care sa aiba aceeasi dorinta: practicarea rugbyului doar  pentru placerea jocului, in timpul liber.

Am postat un anunt pe internet, am mers din nou la FRR pentru a cere sprijin, tag-uri si baloane, iar intr-o zi de noiembrie anul 2011, intr-o vineri mai exact, a avut loc prima intalnire pe stadionul de atletism.

Tot ce a urmat dupa a fost ca un vis care devenea realitate. La fiecare antrenament veneau tot mai multi oameni. Nici macar iarna care se instalase cu ninsori si frig nu ne-a oprit. In fiecare duminica veneam la teren cu imensa dorinta de a juca rugby, iar in restul zilelor saptamanii ne gandeam cum sa treaca timpul mai repede, sa vina duminica iar J.

Ca orice inceput, nu a fost usor. De-a lungul timpului am jucat pe terenul din cadrul Federatiei de Atletism, de multe ori ferindu-ne de sulitele sau discurile aruncate de atleti, am jucat pe terenul de fotbal din curtea caminului Leu, apoi pe terenul de rugby din complexul sportiv Tei. Dupa acea perioada  de ‘prigoana’, am gasit sprijin la Federatia Romana de Rugby si la Clubul Dinamo, unde ne antrenam si acum, lucru pentru care le multumim mult.

Antrenamentele noastre au devenit din ce in ce mai interactive, mai complexe. Dorinta de a invata sa jucam rugby a pus stapanire pe noi iar dupa fiecare antrenament am facut si o ‘repriza a 3-a’ la o bere unde sa discutam cum a fost, ce mai este de facut pentru a creste distractia in cadrul grupului. Tot in cadrul reprizei a 3-a am ales si numele grupului, Arlechinii Bucuresti, dar am si decis sa trecem la urmatorul nivel de organizare, constituirea unei asociatii sportive.

Numele cred ca ne reprezinta perfect, transmite un mesaj nostim care vine din contrastul dat de activitea nostra, practicarea rugbyului si idea de arlechin - cineva care te face sa zambesti. Este practic imaginea noastra: noi jucam rugby cu zambetul pe buze.

Intre timp am sudat relatiile  in cadrul grupului, am devenit toti prieteni buni pe care te poti baza atat in teren cat si in afara lui. Am dezvoltat partea sociala a activitatii, cunoasterea unor oameni noi pe care-I leaga aceeasi pasiune, iesim des in oras impreuna si vorbim cu mandrie despre activitatea noastra.

Scopul nostru este sa participam la cat mai multe turnee in strainatate, acolo unde se organizeaza adevarate festivaluri de rugby amator, cu echipe din toata lumea si unde distractia si voia buna se intrepatrund cu jocul de rugby. Am facut prima iesire din tara catre Flandra. Acolo am descoperit ce inseamna un turneu de rugby amator. S-a intamplat in anul 2014. Au urmat ieriri din tara cam in fiecare an. Pe langa Flandra am mai fost si prin Dublin, Sofia, Ibiza si Varsovia. Lucrurile nu s-au oprit aici. Am primit vizite de la echipe din multe colturi ale lumii, am organizat primul campionat de Rugby 10's pentru amatori, am participat la Balkan Cup unde am si organizat doua etape, am organizat turnee de rugby touch.

Speram sa atragem cat mai multi oameni pasionati la fel ca noi, incepatori, oameni care apreciaza valorile acestui sport si care vor sa-l practice de placere. Aici este si frumusetea grupului, nu constrangem pe nimeni sa participe obligatoriu la antrenamente, nu se face nici o prezenta, toata lumea a venit si vine in continuare  sa se distreze, sa invete si sa joace rugby. Nivelul de cunoastere  sau de practicare al rugbyului nu este un criteriu de selectie, ba din contra, cei care nu au mai jucat niciodata au prioritate. Foarte  importanta este si a fost calitatea umana a celor care vor sa faca parte din grupul nostru, anii de rugby din trecut nu ne intereseaza. Suntem si functionam ca o adevarata echipa si asa vom ramane, suntem foarte mandri de asta si incercam sa ramanem uniti si in viitor.

Marius

Devino un Arlechin

Vrei sa devii Arlechin?

Daca esti interesat de sport si nu ai timp sa-l practici la un nivel profesionist, daca vrei in timpul liber, asa cum zicem noi „after work”, sa-ti mai lucrezi conditia fizica si sa impletesti asta cu repriza a treia la o bere cu baietii si nu in ultimul rand, daca esti pasionat de sportul cu balonul oval, te asteptam in clubul nostru After Work Rugby Club. Ne poti contacta prin intermediul site-ului, pe Facebook sau pe Twitter.

Vino apoi sa ne cunosti la antrenamente.

Sprijina Arlechinii

Cum ne poti sustine:

 

1. Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit catre Arlechinii Bucuresti – After Work Rugby Club:

 - Descarca formularul 230 de aici: Formular 230 completat pentru Arlechinii

 - Completeaza rubrica „identificare contribuabil”;

 - Semneaza si dateaza in josul paginii;

Depune formularul la Directia Finantelor Publice a judetului de domiciliu (conform cartii de identitate) sau contacteaza-ne si te vom ajuta noi.

2. Firmele pot sponsoriza si ele, conform noului Cod fiscal, intrat in vigoare la 1 Ianuarie 2016, cu sume in limita a 5 la mie din cifra de afaceri (limita majorata de la 3 la mie conform vechiului cod fiscal), dar nu mai mult de 20 la suta din impozitul pe profit datorat. Sursa: avocatnet.ro.

3. Doneaza orice suma in contul RO71CECEB31830RON3420238

Cum ne gasesti

Formular de contact