Despre Arlechinii
Arlechinii Bucuresti After Work Rugby Club un club de rugby amator din Bucuresti ( Romania ), club de ruby dupa munca , acolo unde valorile rugbyului sunt respectate si aplicate . Amateur rugby club in Bucharest Romania where rugby values are respected and applied .
Suntem un club de rugby amator, înființat în București în anul 2011. Atunci s-a născut ideea. De la o idee la ceea ce suntem acum a fost nevoie de multă muncă și pasiune.

Statistici Generale (la 1 Ianuarie 2018)
0
0
0
Află mai multe
De ce Arlechinii?
Practicăm acest sport de plăcere.
Acest club este unul de rugby social, un club de rugby după muncă, un club în care încurajăm diverstitatea, indiferent de vârstă, sex, statut social sau alte posibile diferențieri.
Credem în ideea de voluntariat, fără a aștepta o recompensă financiară sau de altă natură pentru implicarea în activitățile din cadrul clubului.
Participarea la antrenamente este și va rămâne facultativă dar participarea la meciuri amicale sau la viitoare turnee se va face în functie de prezența și implicarea fiecăruia dintre noi în timpul pregătirii.
Rugby Club Arlechinii București este o echipă de AMATORI. Începătorii au întotdeauna prioritate, iar cei care au jucat rugby în trecut trebuie să înțeleagă acest lucru și să se adapteze. Nu pot fi membri ai clubului jucătorii legitimați sau ale căror legitimații nu au expirat de minim patru ani.
Suntem o singură echipă; orgoliile personale și frustrările nu sunt bine primite în cadrul grupului, cei care nu înțeleg acest lucru vor fi excluși, la fel și cei care creează sau încurajează ‘bisericuțele’ din cadrul echipei.
Plata cotizației lunare este obligatorie, indiferent de numărul de antrenamente la care participăm în luna respectivă. Banii vor fi folosiți numai în folosul clubului, nu în scopuri personale. Orice membru are acces la lista achitării cotizațiilor și la extrasele de cont. Totul este transparent.
Accidentările de orice fel (inclusiv decesul) rezultate în urma participării la antrenamente sau meciuri în cadrul organizat de către clubul Arlechinii București, sunt riscuri asumate de către fiecare membru prin semnătura de aderare la acest club, clubul nefiind răspunzător pentru eventualele prejudicii datorate acestui fapt.
Exercițiile din care se compun sesiunile de antrenament sunt conduse de membri numiți de catre asociație din cadrul clubului sau din afara acestuia, membrii pe care trebuie să-i respectăm și să-i ascultăm pentru a nu fragmenta, inutil, antrenamentul. Exercițiile sunt obligatorii pentru toți cei care participă la antrenament.
Tratăm coechipierii cu respect, încercăm să ne autodepășim la antrenamente pentru a ne crește nivelul de joc și de înțelegere al acestui sport.
În timpul antrenamentelor/meciurilor trebuie să avem simțul umorului, să gândim pozitiv și să încercăm să transmitem echipei/partenerilor de antrenament energie pozitivă.
Ne controlăm emoțiile indiferent de situație, este interzis să jignim coechipierii, adversarii, arbitrii sau spectatorii.
Indiferent dacă pierdem sau câștigăm, respectăm întotdeauna adversarul, recunoaștem și aplaudăm valoarea, inclusiv în cadrul echipei noastre.
Promovăm permanent valorile rugbyului amator și social, precum și ale rugbyului în general: onoare , demnitate, respect, lucru în echipă, disciplină, corectitudine, bucuria de a juca.
Suntem mândri că facem parte din echipa Arlechinii București , purtăm cu demnitate echipamentul și culorile clubului, ne implicăm în acțiunile organizate de către club sau în care clubul este partener, venim cu mare plăcere la antrenamente, meciuri sau turnee, vorbim cu respect despre echipa noastră și încercăm să transmitem mesajul nostru și altora.
Povestea noastră
Totul a început cu dorința mea arzătoare de a juca rugby, un sport ale cărui valori le apreciez enorm.
Primul contact cu balonul oval l-am avut abia în liceu, atunci am luat "microbul". Acest microb a devenit tot mai puternic odată cu trecerea timpului, dar din păcate nu-l puteam ‘trata’ practicând acest sport. A fost o lungă perioadă, la care acum privesc cu melancolie, în care încercam să nu ratez nici un meci de rugby la tv. Devenisem un fan al campionatului francez transmis de Eurosport2 și al emisiunii ‘Jour de rugby’ de pe TV5.
Într-o zi am decis că este momentul să fac ceva cu această pasiune dar timpul nu-mi permitea să merg constant la antrenamentele unei echipe. Pe siteul Federației Române de Rugby am văzut că se organiza un curs de instructor de rugby pentru începători. Am aplicat imediat și a doua zi eram în sala de conferințe a FRR ascultând și notând cu mare interes tot ce se prezenta. Atunci a fost momentul în care mi-am dat seama că rugbyul practicat de amatori este practic inexistent în București. Descoperisem nișa, singurul lucru pe care l-am facut, după curs, a fost să-mi canalizez energia către promovarea ideii și formarea unui grup de oameni care să aibă aceeași dorință: practicarea rugbyului doar pentru plăcerea jocului, în timpul liber.
Am postat un anunț pe internet, am mers din nou la FRR pentru a cere sprijin, tag-uri și baloane, iar într-o zi de Noiembrie din anul 2011, într-o Vineri mai exact, a avut loc prima întâlnire pe stadionul de atletism.
Tot ce a urmat după a fost ca un vis care devenea realitate. La fiecare antrenament veneau tot mai mulți oameni. Nici măcar iarna care se instalase cu ninsori și frig nu ne-a oprit. În fiecare Duminică veneam la teren cu imensa dorință de a juca rugby, iar în restul zilelor săptămânii ne gândeam cum să treacă timpul mai repede, să vină Duminica, iar J.
Ca orice început, nu a fost ușor. De-a lungul timpului am jucat pe terenul din cadrul Federației de Atletism, de multe ori ferindu-ne de sulițele sau discurile aruncate de atleți, am jucat pe terenul de fotbal din curtea căminului Leu, apoi pe terenul de rugby din Complexul Sportiv Tei. După acea perioadă de ‘prigoană’, am gasit sprijin la Federația Română de Rugby și la Clubul Sportiv Dinamo, unde ne antrenăm și acum, lucru pentru care le mulțumim mult.
Antrenamentele noastre au devenit din ce în ce mai interactive, mai complexe. Dorința de a învăța să jucăm rugby a pus stăpânire pe noi iar după fiecare antrenament am facut și o ‘repriza a 3-a’ la o bere unde să discutăm cum a fost, ce mai este de făcut pentru a crește distracția în cadrul grupului. Tot în cadrul reprizei a 3-a am ales și numele grupului, Arlechinii București, dar am și decis să trecem la următorul nivel de organizare, constituirea unei asociații sportive.
Numele cred că ne reprezintă perfect, transmite un mesaj nostim care vine din contrastul dat de activitea nostră, practicarea rugbyului și idea de arlechin - cineva care te face să zâmbești. Este practic imaginea noastră: noi jucăm rugby cu zâmbetul pe buze.
Între timp am sudat relațiile în cadrul grupului, am devenit toți prieteni buni pe care te poți baza atât în teren cât și în afara lui. Am dezvoltat partea socială a activității, cunoașterea unor oameni noi pe care-i leagă aceeași pasiune, ieșim des în oraș împreună și vorbim cu mândrie despre activitatea noastră.
Scopul nostru este să participăm la cât mai multe turnee în străinătate, acolo unde se organizează adevărate festivaluri de rugby amator, cu echipe din toată lumea și unde distracția și voia bunș se întrepătrund cu jocul de rugby. Am făcut prima ieșire din țară catre Flandra. Acolo am descoperit ce înseamnă un turneu de rugby amator. S-a întâmplat în anul 2014. Au urmat ieșriri din țară cam în fiecare an. Pe lângă Flandra am mai fost și prin Dublin, Sofia, Ibiza și Varșovia. Lucrurile nu s-au oprit aici. Am primit vizite de la echipe din multe colțuri ale lumii, am organizat primul campionat de Rugby 10's pentru amatori, am participat la Balkan Cup unde am și organizat două etape, am organizat turnee de rugby touch.
Sperăm să atragem cât mai mulți oameni pasionați la fel ca noi, începători, oameni care apreciază valorile acestui sport și care vor să-l practice de plăcere. Aici este și frumusețea grupului, nu constrângem pe nimeni să participe obligatoriu la antrenamente, nu se face nici o prezență, toata lumea a venit și vine în continuare să se distreze, să învețe și să joace rugby. Nivelul de cunoaștere sau de practicare al rugbyului nu este un criteriu de selecție, ba din contra, cei care nu au mai jucat niciodată au prioritate. Foarte importantă este și a fost calitatea umană a celor care vor să facă parte din grupul nostru, anii de rugby din trecut nu ne interesează. Suntem și funcționăm ca o adevarată echipă și așa vom rămâne, suntem foarte mândri de asta și încercăm să rămânem uniți și în viitor.
Marius
Devino un Arlechin
Vrei să devii Arlechin?
Dacă ești interesat de sport și nu ai timp să-l practici la un nivel profesionist, dacă vrei în timpul liber, așa cum zicem noi „after work”, să-ți mai lucrezi condiția fizică și să împletești asta cu repriza a treia, la o bere, cu băieții și nu în ultimul rând, dacă ești pasionat de sportul cu balonul oval, te așteptăm în clubul nostru After Work Rugby Club. Ne poți contacta prin intermediul site-ului, pe Facebook sau pe Twitter.
Vino apoi să ne cunoști la antrenamente.
Sprijină Arlechinii
Cum ne poți susține:
1. Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Arlechinii București – After Work Rugby Club:
- Descarcă formularul 230 de aici (pentru anul 2019): Formular 230 completat pentru Arlechinii
- Completează rubrica „identificare contribuabil”;
- Semnează și datează în josul paginii;
Depune formularul la Direcția Finanțelor Publice a județului de domiciliu (conform cărții de identitate) sau contactează-ne și te vom ajuta noi.
2. Firmele pot sponsoriza și ele, conform noului Cod Fiscal, intrat în vigoare la 1 Ianuarie 2016, cu sume în limita a 5 la mie din cifra de afaceri (limita majorată de la 3 la mie conform vechiului Cod Fiscal), dar nu mai mult de 20 la sută din impozitul pe profit datorat. Sursa: avocatnet.ro.
3. Donează orice sumă în contul RO71CECEB31830RON3420238
Cum ne găsești
Formular de contact
Căutare
Sponsorii Noștrii
Postări Recente
- Ca Barbie și Ken 3 ianuarie 2021
- Like Barbie & Ken 3 ianuarie 2021
- Creionăm Viitorul 3 decembrie 2020
- Shaping the future 3 decembrie 2020
- Citește-mă 16 septembrie 2020
- Read me 16 septembrie 2020
- Încercând să rămânem în viață 20 iulie 2020
Comentarii Recente